Våra föreläsningar

Aktuella seminarier/webbinarier

Nedan föreläsning är planerad till någon gång under våren 2022, mer info kommer senare!
”Upplevelsen av en CPUP-bedömning” .
Föreläsningen inleds med en presentation av Linda Sandström, Susanne Sandström och Elisabet Rodby-Bousquet. Linda är vuxen med en CP skada, Susanne är mamma till en son med en CP-skada och Elisabet är fysioterapeut med många års erfarenhet av att arbeta med personer med cerebral pares. Efter inledningen inbjuds deltagarna till en öppen diskussion om sina erfarenheter och synpunkter om upplevelsen av CPUP bedömning.

Vi förbehåller oss rätten till eventuella ändringar, sådana annonseras i så fall här och på vår Facebooksida.

Vid frågor, kontakta ann.alriksson-schmidt@med.lu.se

VÄL MÖTT TILL VÅRA SEMINARIER/WEBBINARIER ÖNSKAR CP SVERIGES STYRELSE!

ARKIV

2022

Torsdagen 19 maj 2022 klockan 18-19:
Webbinarium om munhälsa och munmotorik hos personer med CP
Agneta Rubensson, logoped, och Christina Havner, specialisttandläkare i ortodonti på Mun-H-Center, pratar om munhälsa, munmotorik och bettavvikelse hos personer med CP.
De ger en översikt över ämnet och efteråt inbjuds alla att ställa frågor och diskutera.
Webbinariet anordnas av CPUP och CP Sverige.


8 MARS: Mina livserfarenheter av möten och bemötanden.
Linnéa Gunneflo

Linnéa Gunneflo berättar om sina erfarenheter från bland annat barn- och vuxenhabiliteringen, från grundskolan och vägen till socionomexamen. Mycket tid för diskussion och frågor.
Även icke medlemmar kan delta.

2021
7 DECEMBER: Forskning update med forskaren Johan Jarl
Ta möjligheten att lyssna på forskaren Johan Jarl när han berättar om den forskning han bedriver inom ramen för forskningsprogrammet CPNorth! Johan Jarl är docent i hälsoekonomi vid Lunds universitet och ska bland annat berätta om resultaten från en ny studie om betyg och utbildning hos ungdomar med cerebral pares i Sverige.

11 NOVEMBER: Att tänka på när man blir föreslagen en behandling – möjligheter och fallgropar?”
Barnortoped Gunnar Hägglund föreläser om vad man ska tänka på när man ska ta ställning till en behandling (operation eller annan behandling). Det blir mycket tid för frågor och diskussion.

11-15 OKTOBER är CPUP-vecka! Länk till programmet och presentationsfilmer.

20 SEPTEMBER: ”Att bli förälder till ett barn med CP”
Tack till de tre föräldrar som ikväll berättade lite om sina liv som föräldrar till barn med Cerebral Pares. En underbar föreläsning av Anna Myhrman, Stephan Dahlin och Susanne Sandström.

8 SEPTEMBER: ”Att vara barn med cerebral pares – kognition och mående”.
Vi inleder höstens föreläsningsschema med en mycket viktig och relevant föreläsning via zoom: ”Att vara barn med cerebral pares – kognition och mående” som hålls av neuropsykologerna Barbro Lindquist och Åsa Korsfelt.

20 MAJ: ”Att få knapp på magen”
På CP Sveriges andra föreläsning i vår 2021 föreläsningsserie har vi nöjet att höra och diskutera med Stephan Dahlin som är pappa till Nore som föddes med en CP-skada samt Anita McAllister som är logoped och docent vid Enheten för logopedi, Clintec, Karolinska Institutet och Medicinsk enhet logopedi, Karolinska Universitetssjukhuset.
Föreläsningen handlar om sondmatning eller att ”få en knapp på magen” som titeln också heter.

5 MAJ: ”Vad är CPUP – vad har jag för nytta av CPUP?” 
Gunnar Hägglund, som var med och grundade CPUP 1994 och är professor i barnortopedi vid Lunds universitet, och Susanne Sandström, mamma till en son med cerebral pares och som deltar i CPUP, föreläser om vad CPUP är och vad som är poängen med detta uppföljningsprogram.